Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

.
Ντολμαδακια < γιαλαντζι >

μισο κιλο αμπελοφυλλα

2 ποτηρια ρυζι

2 κιλα κρεμμυδια

1,5 ποτηρι λαδι

1 λεμονι

λιγο δυοσμο

αλατι , πιπερι

ελαχιστη ζαχαρη

λιγο ανηθος


Βραζουμε λιγο τα φυλλα , τα σουρωνουμε .Σε μια λεκανιτσα ανακατωνουμε ολα τα υλικα μαζι , αρχιζουμε να γεμιζουμε ενα ενα φυλλο και το τυλιγουμε , με σειρα τα βαζουμε στην κατσαρολα , οταν τελειωσουμε ριχνουμε λιγο λαδι και λιγο νερο , σκεπαζουμε την κατσαρολα με ενα πιατο για να μην διαλιθουν και ανοιξουν τα ντολμαδακια και τα ψηνουμε σε χαμηλη φωτια περιπου 1 ωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου