.
Ντολμαδακια < γιαλαντζι >
μισο κιλο αμπελοφυλλα
2 ποτηρια ρυζι
2 κιλα κρεμμυδια
1,5 ποτηρι λαδι
1 λεμονι
λιγο δυοσμο
αλατι , πιπερι
ελαχιστη ζαχαρη
λιγο ανηθος
Βραζουμε λιγο τα φυλλα , τα σουρωνουμε .Σε μια λεκανιτσα ανακατωνουμε ολα τα υλικα μαζι , αρχιζουμε να γεμιζουμε ενα ενα φυλλο και το τυλιγουμε , με σειρα τα βαζουμε στην κατσαρολα , οταν τελειωσουμε ριχνουμε λιγο λαδι και λιγο νερο , σκεπαζουμε την κατσαρολα με ενα πιατο για να μην διαλιθουν και ανοιξουν τα ντολμαδακια και τα ψηνουμε σε χαμηλη φωτια περιπου 1 ωρα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου