Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΝΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μισο κιλο κιμα
3 μεγαλα κρεμμυδια
αλατι , πιπερι , καυτο κοκκινο πιπερι
1 αυγο
λιγο λαδι

1 κιλο αλευρι
χλιαρο νερο
αλατι

1 γιαουρτι
1 σκορδο
βουτηρο
1 κρεμμυδι

Φτιαχνουμε πρωτα τη ζυμη. Σε μια λεκανη βαζουμε το μισο αλευρι το αλατι ( ενα κουταλακι του γλυκου ) και ριχνουμε το χλιαρο νερο ανακατευοντας συγχρονως , προσθετουμε λιγο λιγο το υπολειπο αλευρι μεχρι η ζυμη να μην κολλαει στα χερια μας . ετοιμαζουμε τον κιμα και τον αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να ανοιξουμε τα φυλλα. Οταν ανοιξουμε τα φυλλα τα κοβουμε σε μικρα τετραγωνακια και μεσα βαζουμε λιγο απο τον κιμα τα κλεινουμε σε τριγωνα και παταμε τις γωνιες για να μην ανοιξουν.Βαζουμε σε κατσαρολα νερο με λιγο αλατι να βρασει, οταν βρασει ριχνουμε μεσα τα μαντι και ανακατευουμε μην κολλησουν περιπου μιση ωρα. Τα σερβιρουμε με γιαουρτι που εχουμε τριψει μεσα το σκορδο και σε ενα μικρο κατσαρολακι λιωνουμε βουτηρο και βαζουμε 1 κρεμμυδι να τσιγαριστει .Βαζουμε πρωτα τα μαντι απο πανω το γιαουρτι και τελος το κρεμμυδι με το βουτηρο πασπαλισμενο με κοκκινο καυτο πιπερι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου