Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

παραγγελια του Σωτηρη,συνταγη της θειας Σεβω η γιαγια Σεβω HUNKAR BEGENDI

5 μελιτζανες φλασκες
1 κιλο μοσχαρι
1 ποτηρακι μικρο κρασι κοκκινο
3 ντοματες οριμες
1 κρεμμυδι μεγαλο
φυτηνη
αλατι , πιπερι,παπρικα γλυκια
πουμαρο

1 βουτηρο
4 κουταλιες αλευρι
μισο κιλο τυρι regato
1 λιτρο γαλα


Βαζουμε τις μελιτζανες σε ζεστο φουρνο στους 200 β. περιπου για μιση ωρα , οταν μαλακωσουν αρκετα τις βγαζουμε και τις ξεφλουδιζουμε, τισ περναμε απο το multi , οταν γεινουν σαν πουρες τις βαζουμε σε μια ακρη και συνεχιζουμε με το κρεας ( καλο ειναι το κρεας να το φτιαξουμε οσο ψηνονται οι μελιτζανες ) . Κοβουμε το κρεας σε μικρα κομματακια , λιωνουμε την φυτηνη σε κατσαρολα και τσιγαριζουμε το κρεας προσθετουμε το κρεμμυδι να τσιγαριστει λιγο και βαζουμε τις ντοματες που εχουμε τριψει χαμηλονοντας την φωτια μολις αρχισει και τραβαει λιγο το ζουμι της ντοματας προσθετουμε και μισο πακετο πουμαρο , το αφηνουμε να ψηθει . Οταν θα εχουμε ετοιμα και τις μελιτζανες και το κρεας τοτε αρχιζουμε να φτιαχνουμε τη μπεσαμελ. Λιωνουμε το βουτηρο και προσθετουμε το αλευρι ανακατευωντας συνεχια, αν σβολιασει ανακατωνουμε με συρμα αυγου , βαζουμε το γαλα και σιγα σιγα προσθετουμε το τυρι οταν πηξει το βγαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα τη μελιτζανα , αλατι , πιπερι , παπρικα , θα εχουμε ενα σκουρο χρωμα πουρε. Σερβιρουμε σε ενα μεγαλο μπωλ , βαζουμε τον πουρε και απο πανω ριχνουμε το κρεας με την σαλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου